Το Μέλλον είναι Τώρα

Ένα απόσπασμα από το Βίσνου Πουράνα

(Θα υπάρχουν) σύγχρονοι μονάρχες, που θα βασιλεύουν πάνω στη γη – βασιλιάδες με άξεστο πνεύμα, με βίαιη ιδιοσυγκρασία, προσκολλημένοι ακόμα και στο ψέμα και τις αδυναμίες. Θα προκαλέσουν τον θάνατο γυναικών, παιδιών και ζώων. Θα αρπάζουν την ιδιοκτησία των υπηκόων τους και θα επιθυμούν τις γυναίκες των άλλων. Θα έχουν περιορισμένη δύναμη… η ζωή τους θα είναι σύντομη, οι επιθυμίες τους ακόρεστες… άνθρωποι από διάφορες χώρες αναμειγνυόμενοι μαζί τους θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και επειδή οι βάρβαροι θα είναι πανίσχυροι με την υποστήριξη των πριγκήπων, ενώ οι φτωχότερες φυλές θα αγνοούνται, γι’αυτό ο λαός θα χαθεί.

Ο πλούτος και η ευσπλαχνία θα μειώνονται μέρα με τη μέρα, μέχρις ότου ο κόσμος θα ερημώσει ολότελα. Μόνο τα αποκτήματα θα προσδίδουν κύρος. Ο πλούτος θα είναι η μόνη πηγή σεβασμού. Το πάθος θα είναι ο μόνος δεσμός ένωσης ανάμεσα στα φύλα. Το ψέμα θα είναι το μόνο μέσο επιτυχίας στις δίκες και οι γυναίκες θα είναι απλώς αντικείμενα σεξουαλικής ικανοποίησης… Η ατιμία θα είναι το μέσο συντήρησης. Η αδυναμία θα είναι η αιτία της εξάρτησης. Η μανία και η αυθάδεια θα υποκαταστήσουν τη μάθηση. Η ελευθεριότητα θα θεωρείται εξαγνισμός. Η αμοιβαία συγκατάθεση θα θεωρείται γάμος. Τα όμορφα ρούχα θα είναι μεγαλείο. Και το νερό θα εκτιμάται ως θεία πηγή.(1)

Κάθε κείμενο επιλεγμένο από τον άνθρωπο, θα θεωρείται γραφή. Όλοι οι θεοί θα είναι θεοί γι’αυτούς που θα τους λατρεύουν… νηστεία, εγκράτεια, γενναιοδωρία, εφαρμοζόμενες σύμφωνα με την επιθυμία εκείνων που τις τηρούν, θα αποτελεί το ορθό. Η αλαζονία του πλούτου θα εμπνέεται από πολύ ασήμαντα αποκτήματα. Η υπερηφάνεια για την ομορφιά δεν θα στηρίζεται σε άλλα προσωπικά κάλλη παρά μόνο σε ό,τι φαίνεται… Οι γυναίκες θα εγκαταλείπουν τους συζύγους τους, όταν χάνουν την περιουσία τους, και θα έχουν αφέντες τους μόνον τους πλούσιους. Εκείνος που θα σκορπά απλόχερα το χρήμα θα γίνει ο αφέντης των ανθρώπων και η οικογενειακή καταγωγή δεν θα είναι πλέον τίτλος τιμής.

Τα συσσωρευμένα πλούτη θα διατίθενται για φανταχτερές κατοικίες. Μόνον η απόκτηση του χρήματος θα απασχολεί τους ανθρώπους και ο πλούτος θα καταναλώνεται μόνο για προσωπικές ικανοποιήσεις. Οι γυναίκες θα ακολουθούν τις ροπές τους και θα λατρεύουν την ευχαρίστηση. Οι άνδρες θα είναι προσκολλημένοι στα πλούτη τους όσο παράνομα κι αν τα έχουν αποκτήσει. Κανείς δεν θα θέλει να χάσει και την παραμικρή δεκάρα ακόμη κι όταν του το ζητάει ένας φίλος.(2)

1. Βίσνου Πουράνα, Ένα σύστημα Ινδικής Μυθολογίας και Παράδοσης, Ουϊλσον, (μετάφραση) Τομ. IΙ, Δελχί, Εκδόσεις Nag, 1980; Βιβλίο IV, κεφ. XXIV σελ. 662-63.
2. Βίσνου Πουράνα, Βιβλίο IV, κεφ. XXIV, Ουϊλσον, σελ. 867-68 [Μερικά από τα αποσπάσματα από το Βίσνου Πουράνα υπάρχουν στη Μυστική Δοξασία της Ε.Π.Μ., Τόμος Ι, σ. 377-78]

© blavatsky.gr 
Επιτρέπεται η αντιγραφή αποσπασμάτων υπό τον όρο ότι δεν γίνονται αλλαγές, δεν προστίθενται λέξεις ή εικόνες και ότι η πηγή αναγράφεται πλήρως και σωστά.