Ένωση Θεοσόφων - Αθήνα ULT 

Το United Lodge of Theosophist (U.L.T.) ιδρύθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1909 στο Λος Άντζελες, της Καλιφόρνια, από τον Ρόμπερτ Κρόσμπυ και λίγους μαθητές του. Ανήκει στο Θεοσοφικό Κίνημα, γιατί βασίζεται στην ίδια εσωτερική διδασκαλία και στον ίδιο σκοπό που είναι η υπηρεσία της ανθρωπότητας διαμέσου της μελέτης, της εφαρμογής και της διάδοσης της Θεοσοφικής Ιδέας. Ο δεσμός ανάμεσα στο U.L.T. και το Θεοσοφικό Κίνημα είναι η κοινή πεποίθηση για την Παγκόσμια Αδελφότητα και η εφαρμογή της διαμέσου της γνώσης του εαυτού και του σύμπαντος.

Λίγα χρόνια μετά την απουσία της Ε. Π. Μπλαβάτσκυ, ο ιδρυτής του U.L.T, Ρόμπερτ Κρόσμπι, έχοντας διαπιστώσει παραποιήσεις εις βάρος της διδασκαλίας, οφειλόμενες σε ανταγωνισμούς μεταξύ των μελών της Θεοσοφικής Εταιρείας, θεώρησε ότι έπρεπε οι Θεόσοφοι να επικεντρωθούν στην αρχική διδασκαλία όπως αυτή παραδόθηκε από τους ιδρυτές του σύγχρονου Θεοσοφικού Κινήματος, Ε.Π.Μπλαβάτσκυ και Ου.Κ.Τζατζ. Έτσι ιδρύθηκε η Ενωμένη Στοά των Θεοσόφων (U.L.T.), μια πρωτοβουλία που έσωσε τόσο την αρχική διδασκαλία όσο και την Ιδέα του Κινήματος. 
Είναι μια άτυπη εταιρεία οργανωμένη σε ομάδες που υπάρχουν σε 20 χώρες. Το μόνο επίσημο έγγραφο του U.L.T. είναι η Διακήρυξη των αρχών του Κινήματος που λέει:
«... η βάση για την ένωση των Θεοσόφων, ανεξάρτητα από χρόνο και τρόπο, είναι «η ομοιότητα του στόχου, της πρόθεσης και της διδασκαλίας».

Διακήρυξη ULT 

Η τακτική αυτής της Ομάδας είναι η αφοσίωση προς τον σκοπό της Θεοσοφίας, και δεν έχει κάποια εξάρτηση από οποιαδήποτε Θεοσοφική οργάνωση. Είναι πιστή στους μεγάλους ιδρυτές του Θεοσοφικού Κινήματος και δεν έχει διαφωνίες ή διαφορές που να οφείλονται σε προσωπικές απόψεις. Το έργο που διαχειρίζεται και ο στόχος στον οποίο προσβλέπει, είναι τόσο δυνατά και ευγενικά ώστε δεν υπάρχει χρόνος και ροπή προς αντίθετες απόψεις.
Το έργο και ο στόχος του είναι η αφομοίωση των θεμελιωδών αρχών της Θεοσοφικής διδασκαλίας και η εφαρμογή τους διαμέσου μιας αληθέστερης πραγμάτωσης του ΕΑΥΤΟΥ, που είναι η βαθιά πεποίθηση για την Παγκόσμια Αδελφότητα.
Πιστεύει ότι η βάση για την ένωση των Θεοσόφων, ανεξάρτητα από χρόνο και τρόπο, είναι «η ομοιότητα του στόχου, της πρόθεσης και της διδασκαλίας». Για τούτο δεν έχει ούτε Καταστατικό, ούτε Κανόνες ή υπεύθυνους, αλλά μόνο δεσμό ανάμεσα στους εταίρους της  είναι αυτή η κοινή βάση. Και προσβλέπει στη διάδοση αυτής της ιδέας ανάμεσα στους Θεόσοφους για την προαγωγή της Αδελφότητας.
Θεωρεί Θεόσοφους όλους όσους βρίσκονται στην υπηρεσία της Ανθρωπότητας, δίχως διάκριση φυλής, πίστης, φύλου ή οργάνωσης και 
Καλωσορίζει στην εταιρεία όσους συμφωνούν με τους δηλωμένους σκοπούς της και όσους επιθυμούν να συμμετέχουν μελετώντας ή με άλλο τρόπο ώστε να είναι όσο το δυνατό καταλληλότεροι να βοηθήσουν και να διδάξουν τους άλλους.
«Ο πραγματικός Θεόσοφος δεν ανήκει σε μια λατρεία ή σε μια θρησκευτική ομάδα, ανήκει στον καθένα και σε όλα

 

Το Αθήνα ULT είναι ανοιχτό από τις αρχές Οκτωβρίου έως το τέλος Μαϊου, εξαιρουμένων αργιών και διακοπών

email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα

 

 

 

 

© blavatsky.gr 
Επιτρέπεται η αντιγραφή αποσπασμάτων υπό τον όρο ότι δεν γίνονται αλλαγές, δεν προστίθενται λέξεις ή εικόνες και ότι η πηγή αναγράφεται πλήρως και σωστά.